پژوهشی که در زمینه معاونت درجرم در حقوق کیفری ایران انجام شده است، خاطرنشان میکند که معاونت در جرایم غیرعمدی قابل تصور نیست در نتیجه قابل مجازات هم نمی باشد.
به گزارش «شبکه خبر دانشجو» محمدرضا نیکونظری در پایاننامه خود با عنوان «معاونت در جرم در حقوق کیفری ایران و مطالعه تطبیقی با حقوق کیفری فرانسه» ابراز داشته است: معاون جرم شخصی است که عناصر مادی و معنوی جرم اصلی و ارتکاب یافته بوسیله مباشر یا شرکای جرم را انجام نداده است، بلکه در شرایطی معین در ارتکاب جرم مذکور شرکت کرده است و از نظر حقوقی نقش او یک نقش فرعی و تبعی است.
این پژوهش که در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه امام صادق(ع) ارائهشده، تصریح کرده است: معاون جرم سازمان دهنده جرم است، بدون اینکه در عملیات مادی و اجرایی جرم شرکت کرده باشد. قواعد و مقررات مربوط به معاونت در جرم در حقوق جزای...
ایران بوسیله مواد 43 و 726 قانون مجازات اسلامی و در حقوق فرانسه بوسیله مواد 6-121 و 7-121 قانون جزای جدید پیش بینی شده است.
این پژوهش توضیح داده است: سه شرط ضروری برای تحقق معاونت در جرم وجود دارد:
اولین شرط : باید یک جرم اصلی ارتکاب یافته یا شروع به اجرای آن شده باشد؛ زیرا مجرمیت معاون ماخوذ از مرتکب اصلی است.
دومین شرط : معاون باید یکی از مصادیق حصری معاونت را که در قانون احصا شده است، مرتکب شده باشد. مانند تحریک، تهدید، تطمیع کمک یا مساعدت، دادن آموزش برای ارتکاب جرم و تسهیل وقوع جرم... .
سومین شرط : قصد مجرمانه.
شبکه خبر دانشجو ـ سرویس پایان نامه ها
با سلام
تقدم و اقتران زمانی فعل معاون و مباشر نیز شرط لازم در تحقق معاونت در جرم میباشد
با سپاس
ضمن احترام به تلاش شما مقالات ناقص و ضعیف هستند.نیاز به کار بهتر می باشد
با سلام
من هم با شما هم عقیده ام. اما مطالب فوق نقل قول است که در همین حد ناقص نیز خالی از فایده نمی باشد.
موفق باشد.